Astroloji Kulübü / Hamilelikte Sağlıklı Beslenme

hamilelikte-saglikli-beslenme
14332

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme

 

Hamile kaldığından itibaren her canının istediğini yiyen kadınlardan olmayın. Hamilelik zararlı şeyleri tüketebilmeniz için bir bahane olmasın. Elbette canınızın çektiklerini yiyin fakat her şeyi yemek sizin için de bebeğiniz için de sağlıklı olmayabilir. Normalde kendi sağlığınız içinde beslenirken pek çok şeye dikkat etmeniz gerekli fakat bir bedende iki canlının beslendiği bir durumda sağlıklı beslenmeye iki kat dikkat etmeniz gerekiyor. İki kişilik yemek yemem lazım düşüncesi yerine, sağlıklı beslenmeye iki kat dikkat ediyorum düşüncesi gelmeli.

  • Öğünlerinizin toplamının içinde meyve-sebze ve tahıllar mutlaka olmalı. Tahılların ne olduğuna açıklık getirmemiz gerekirse, pirinç, bulgur, makarna diyebiliriz. Tavuk, et ya da balığı mutlaka tüketmelisiniz. Bunların yanında süt ürünlerini de tüketmeyi unutmayınız ve kesinlikle ihmal etmeyiniz. Bunların miktarları nasıl olmalı? Günde 4-5 porsiyon meyve-sebze yiyebilirsiniz. Tahılları hiç yemeseniz de olur. Et, balık, tavuk gibi ürünlerden 2-3 porsiyon yiyebilirsiniz.
  • Krema ve tereyağı gibi donmuş ürünlerden uzak durmaya başlamalısınız. Bunun yerine zeytinyağı kullanmanız sizin için ve bebeğiniz için daha sağlıklı olacaktır. Hazır ve paketli gıdaları da hayatınızdan çıkartmalısınız. Bebeğinizin daha anne karnındayken bu içinde ne olduğundan emin olmadığınız katkı maddeli yiyeceklerle tanıştırmak istemezsiniz.
  • Hamile kadınlar sindirim sistemlerinde biraz sıkıntı yaşarlar. Bu sıkıntılarınızı en aza indirmek için bol bol su tüketmelisiniz. Kabızlık da hamileliğin bir getirisi olabilir bundan kurtulmak için de en iyi yöntem bol su içmektir.
  • Kesinlikle alkol tüketmemelisiniz. Alkol, sigara gibi kötü alışkanlıklar hamilelik sürecinde hem bebeğin hem de annenin sağlığını normalde olduğundan daha da kötü bir şekilde etkiler. Çiğ, dondurulmuş ürünleri de tüketmeyiniz.
  • Kafein miktarını da en aza indirgerseniz daha sağlıklı bir hamilelik geçirirsiniz. Aza indirgemek de bir seçenek ama hiç tüketmezseniz sizin için daha yararlı olur.
  • Selenyum ve iyot desteği alırsanız, vücudunuzun daha fazla besin istemesi durumunu dengelersiniz. Selenyum ve iyot, tiroid hormonlarını da normal düzeyde tutar ve tiroid hastalığının risklerinden de sizi uzak tutar.
  • Dengeli ve çeşitli beslenmek hamilelikte çok önemlidir.